Σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία

Θες να σπουδάσεις Ιατρική; Η Ιταλία είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στην προτιμήση φοιτητών που επιλέγουν τις σπουδές ιατρικής σαν την μελλοντική τους καριέρα. Ο τομέας της Ιατρικής είναι πολύ σημαντικός κλάδος καθώς οι ιατροί προσφέρουν στην κοινωνία και σώζουν ζωές. Επιπλέον είναι ένας κλάδος γεμάτος προκλήσεις, που δίνει πρόσβαση στους φοιτητές να εργαστούν σε πολλούς τομείς. Σπουδάσε σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστημία στην Αγγλική γλώσσα και κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα.

Τι χρειάζεται για τις Σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία;

Για να εξασφαλίσουν θέση για Ιατρική σε Πανεπιστήμια της Ιταλίας οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν την εξέταση IMAT (International Medicine Admissions Test).

Η εξέταση IMAT γίνεται και στην Κύπρο κάθε Σεπτέμβριο. Ο μαθητής έχει την επιλογή να την κάνει είτε στα Αγγλικά, είτε στα Ιταλικά. Η επιλογή της Ιταλόφωνης εξέτασης δίνει περισσότερες πιθανότητες εξασφάλίσης θέσης καθώς οι μαθητές θα έχουν να ανταγωνιστούν μόνο τους Ιταλόφωνους φοιτητές.

Τι περιέχει η εξέταση;

Η εξέταση αποτελείται από διάφορα σκέλη. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ενότητες Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Λογικής και Γενικές Γνώσεις.

Υπάρχει κάποια σχολή προετοιμασίας για αυτή την εξέταση;

Υπάρχουν σχολές στην Ιταλία οι οποίες μπορούν να προετοιμάσουν τους μαθητές με ταχύρυθμα μαθήματα για την εξέταση IMAT. Ωστόσο, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν ήδη γνώσεις Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας/  Στις Ιταλικές σχολές θα μάθουν τρόπους να λύνουν το γραπτό στον χρόνο που απαιτείται και να λύνουν γραπτά προηγούμενων ετών.

Εκμάθηση Ιταλικής Γλώσσας

Αν κάποιος φοιτητής επιλέξει να σπουδάσει Ιατρική στην Ιταλική γλώσσα μπορεί να γραφτεί σε σχολές εκμάθησης Ιταλικών στην Ιταλία. Τα μαθήματα Ιταλικών γίνονται διαδυκτιακά ή στην Ιταλία. Ο μαθητής μπορεί να επιλέξει την διάρκεια των εβδομάδων που θα παρακολουθεί τα μαθήματα. Το κόστος εκμάθησης Ιταλικών είναι χάμηλο.

Το γραφείο μας μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε εγγραφή για προετοιμασία των εξετάσεων IMAT έτσι ώστε να εξασφαλίσετε θέση σε Ιταλικό Πανεπιστήμιο.