Σε ενδιαφέρουν οι σπουδες Ιατρικής ή Οδοντιατρικής; Θα ήθελες να σπουδάσεις στο εξωτερικό σε Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο; Μια καλή επιλογή είναι η Σλοβακία.  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στην προτιμήση φοιτητών που επιλέγουν τις σπουδές ιατρικής σαν την μελλοντική τους καριέρα. Ο τομέας της Ιατρικής είναι πολύ σημαντικός κλάδος καθώς οι ιατροί προσφέρουν στην κοινωνία και σώζουν ζωές. Επιπλέον είναι ένας κλάδος γεμάτος προκλήσεις, που δίνει πρόσβαση στους φοιτητές να εργαστούν σε πολλούς τομείς. Σπουδάσε σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστημία στην Αγγλική γλώσσα και κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα.

Σπούδασε σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, στη Σλοβακία (για σπουδές ιατρικής και οδοντιατρικής) και στην Πολωνία για την κτηνιατρική.

Το κόστος για σπουδές ιατρικής ή οδοντιατρικής:

– Ιατρική, Košice – Σλοβακία 6 έτη (Δίδακτρα: 8.500 ευρώ / έτος)

– Οδοντιατρική, Košice – Σλοβακία 6 έτη (Δίδακτρα: 9.000 ευρώ / έτος)

– Ιατρική, Μπρατισλάβα – Σλοβακία 6 έτη (Δίδακτρα: 9.500 ευρώ / έτος

Για περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια εισδοχής στην Σλοβακία, επικοινωνήστε μαζί μας

Απαιτήσεις εισόδου για τη Σλοβακία και την Πολωνία:

  • Πιστοποιητικό αποχώρησης από το γυμνάσιο (Απολυτήριο) – δεν απαιτείται συγκεκριμένος γενικός βαθμός
  • IELTS 0 ή IGCSE βαθμό C ελάχιστο.
  • Εισαγωγική εξέταση. Η είσοδος στα παραπάνω πανεπιστήμια επιτυγχάνεται αν ο υποψήφιος περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου σε ΔΥΟ μαθήματα: Χημεία και Βιολογία. Η εξέταση διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Το επίπεδο της διδακτέας ύλης που εξετάζεται είναι παρόμοιο με τη χημεία και τη βιολογία που καλύπτονται στο Γυμνάσιο. Αν ο φοιτητής έχει επίπεδα GCE A στη χημεία και τη βιολογία, είναι αρκετά για να προετοιμαστεί.

Σημείωση: Τα μαθήματα εντατικής προετοιμασίας των εξετάσεων (στη Χημεία και τη Βιολογία) προσφέρονται, online, από τους ίδιους καθηγητές που αργότερα θα σας διδάξουν. Το κόστος της ηλεκτρονικής προετοιμασίας και για τα δύο μαθήματα είναι 750 ευρώ. Η διάρκεια διαδικτυακής προετοιμασίας είναι 140 ώρες διδασκαλίας. Αυτά μπορούν να καλυφθούν μέσα σε ένα μήνα ή περισσότερο. Ο μαθητής μπορεί να αποφασίσει πόσες ώρες την εβδομάδα μπορεί να ακολουθήσει τα μαθήματα και να καλύψει την ύλη.