Σε ενδιαφέρουν οι σπουδές Κτηνιατρικής; Αγαπάς τα ζωά και ονειρεύεσαι μια καρίερα στην οποία κύριος στόχος σου θα είναι η ευημερία, η φροντίδα και η υγεία των ζωών; Η κτηνιατρική είναι ένας ιδανικός τομέας για μαθητές που είναι φιλόζωοι και ενδιαφέρονται για την προστασία των ζωών. Η κτηνιατρική δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ιατρικής βοήθειας σε κατοικίδια ζώα όπως σκύλοι και γάτες. Οι φοιτητές που επιλέγουν σπουδές κτηνιατρικής έχουν την επιλογή να ασχοληθούν με διάφορους τομείς της κτηνιατρικής όπως:

  • ζώα της φάρμας
  • εξωτικά ζώα που είναι ένας τομέας που έχει αρκετή ζήτηση στην Κύπρο.

Μια πολύ καλή επιλογή για σπούδες Κτηνιατρικής είναι η Πολωνία σε αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο.

Το κόστος διδάκτρων και η διάρκεια για σπουδές κτηνιατρικής στην Πολωνία:

Σπούδασε κτηνιατρική στην Βαρσοβία, η διάρκεια σπουδών είναι 5,5 έτη και τα δίδακτρα κυμαίνονται στα 7,600 ευρώ ανά έτος.

Απαιτήσεις εισόδου για τη Σλοβακία και την Πολωνία:

  • Πιστοποιητικό αποχώρησης από το γυμνάσιο (Απολυτήριο) – δεν απαιτείται συγκεκριμένος γενικός βαθμός
  • IELTS 0 ή IGCSE βαθμό C ελάχιστο.
  • Εισαγωγική εξέταση. Η είσοδος στα παραπάνω πανεπιστήμια επιτυγχάνεται αν ο υποψήφιος περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου σε ΔΥΟ μαθήματα: Χημεία και Βιολογία. Η εξέταση διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Το επίπεδο της διδακτέας ύλης που εξετάζεται είναι παρόμοιο με τη χημεία και τη βιολογία που καλύπτονται στο Γυμνάσιο. Αν ο φοιτητής έχει επίπεδα GCE A στη χημεία και τη βιολογία, είναι αρκετά για να προετοιμαστεί.

Σημείωση: Τα μαθήματα εντατικής προετοιμασίας των εξετάσεων (στη Χημεία και τη Βιολογία) προσφέρονται, online, από τους ίδιους καθηγητές που αργότερα θα σας διδάξουν. Το κόστος της ηλεκτρονικής προετοιμασίας και για τα δύο μαθήματα είναι 750 ευρώ. Η διάρκεια διαδικτυακής προετοιμασίας είναι 140 ώρες διδασκαλίας. Αυτά μπορούν να καλυφθούν μέσα σε ένα μήνα ή περισσότερο. Ο μαθητής μπορεί να αποφασίσει πόσες ώρες την εβδομάδα μπορεί να ακολουθήσει τα μαθήματα και να καλύψει την ύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια εισδοχής, επικοινωνήστε μαζί μας!