Γιατί να επιλέξω να σπουδές στην Ολλανδία;

Η Ολλανδία είναι ένας προορισμός που άρχισε να γίνεται δημοφιλής για τους Κυπρίους φοιτητές. Η Ολλανδία έχει ΧΑΜΗΛΟ κόστος διδάκτρων και Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης οι φοιτητές μπορούν να ταξιδέψουν σε πολλές από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Το ήξερες ότι στην Ολλανδία το βασικό μέσο μετακίνησης είναι το ποδήλατο;

Πιο κάτω θα βρεις 5 λόγους για να επιλέξεις τις σπουδές στην Ολλανδία:

  1. Η Ολλανδία έχει παγκοσμίως αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια

Η Ολλανδία έχει μεγάλο αριθμό Πανεπιστήμιων. Επίσης φημίζεται για τα Ερευνητικά Πανεπιστήμια που προσφέρει. Οι φοιτητές που επιλέγουν την Ολλανδία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του κλάδου τους. Κάποιοι κλάδοι των Ολλανδικών Πανεπιστημιών έχουν και μια μικρή εξέταση πρόσβασης ή συνέντευξη την οποία ο μαθητής θα πρέπει να ακολουθήσει με επιτυχία.

2. Οι σπουδές στην Ολλανδία έχουν χαμηλά δίδακτρα και κόστος ζωής

Τα δίδακτρα στα Ολλανδικά Πανεπιστήμια κυμαίνονται στα 2,000 ευρώ τον χρόνο. Το κόστος ζωής διαφέρει ανάλογα με το ποια πόλη επιλέγουν οι μαθητές. Μεγάλες πόλεις όπως για παράδειγμα το Αμστερνταμ έχουν ακριβότερο κόστος ζωής.

3. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια

Οι περισσότεροι κλάδοι σπουδών υπάρχουν και στα Αγγλικά, οπότε ο μαθητής δεν χρειάζεται να μάθει την γλώσσα. Επίσης, η πλειοψηφία των Ολλανδών μιλάνε άπταιστα  Αγγλικά.

4. Δημοφιλής Προορισμός για Κύπριους φοιτητές

Η Ολλανδία είναι  ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Κυπρίους φοιτητές τα τελευταία χρόνια λόγω του χαμηλού κόστους ζωής.

5. Μπορείς να ταξιδέψεις εύκολα σε Ευρωπαϊκές χώρες

Λόγω της Γεωγραφικής της θέσης, οι φοιτητές μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Μέσα σε 50 λεπτά οι φοιτητές μπορούν να επισκεπτούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορούν επίσης να πάρουν το τρένο και να ταξιδέψουν σε όποιαδήποτε Ευρωπαϊκή πόλη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πληροφορίες για τα κριτήρια εισδοχής, και το κόστος ζωής για την Ολλανδία.