Υποτροφίες Ευρωπαίων φοιτητών

Περισσότερο από 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια θα προσφέρουν Υποτροφίες στους Ευρωπαίους φοιτητές μειώνοντας το κόστος των διδάκτρων για τους φοιτητές που θα αρχίσουν τις σπουδες τους Σεπτέμβριο του 2021.

Μερικά από αυτά είναι:

1. South Wales University

Το Πανεπιστήμιο South Wales θα προσφέρει το Undergraduate and Postgraduate EU Scholarship scheme. Η συγκεκριμένη υποτροφία θα επιτρέπει στους φοιτητές να πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα με τους Άγγλους φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο είναι περήφανο για τους δεσμούς του με την Ευρώπη και η φιλική και πολυπολιτισμική του ατμόσφαιρα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστή αίτηση υποτροφίας. Οι Ευρωπαίοι φοιτητές θα λάβουν αυτόματα υποτροφία αξίας έως και £4.800 ετησίως για  τα προπτυχιακά μαθήματα. Ενώ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα δικαιούνται έως και £5.500.

Θα λάβετε επιβεβαίωση της υποτροφίας μόλις πάρετε offer από το Πανεπιστήμιο και θα ισχύει για όλα τα έτη σπουδών.

2. Brunel University

Το Πανεπιστήμιο Brunel θα διατηρήσει τα ίδια δίδακτρα με τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

Λόγω της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, το πανεπιστήμιο θα υποστηρίξει Ευρωπαίους φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές τους το 2021.

3. Essex University – για άντρες φοιτητές ΜΟΝΟ

Το Πανεπιστήμιο Essex ανακοίνωσε ότι οι άνδρες φοιτητές από την Κύπρο που υπηρετούν επί του παρόντος στο στρατό θα είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για το Cyprus Military Service Scholarship, το οποίο θα τους επιτρέψει να έχουν τα ίδια δίδακτρα με τους Άγγλους φοιτητές.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες φοιτητές που κάνουν την υποχρεωτική τους υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά Κύπρου θα δικαιούνται δίδακτρα 9.250 στερλίνες.

Οι φοιτητές θα πρέπει να παρέχουν στο Πανεπιστήμιο το απολυτήριο στρατού που να αποδεικνύει ότι έχουν ολοκληρώσει την υπηρεσία τους το 2020, προκειμένου να δικαιούνται την υποτροφία.

4. Nottingham Trent

Το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent ανακοίνωσε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι Φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022, θα  δικαιούνται το EU Transition Award.

Το EU Transition Award θα μείωνει τα δίδακτρα των φοιτητών σε £ 9.250.

5. Surrey University

Οι Ευρωπαίοι Φοιτητές που επιλέγουν να ξεκινήσουν το πτυχίο στο Πανεπιστήμιο του Surrey τον Σεπτέμβριο του 2021 θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υποτροφία Surrey EU Undergraduate Scholarships 2021.

H υποτροφία θα δίνει μέχρι και £5.000  ανά έτος σπουδών με τη μορφή έκπτωσης στα δίδακτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια Βρετανικά Πανεπιστήμια προσφέρουν υποτροφίες στους Ευρωπαίους φοιτητές επικοινωνήστε μαζί μας.