Φοιτητικό Δάνειο και pre-settled status για το 2021. Τι ισχυεί και ποιοι το δικαιούνται.

Τους τελευταίους μήνες επικρατεί συγχυσή σχετικά με το τι ισχυεί για το Φοιτητικό Δάνειο στην Αγγλία μετά το Brexit.

Αρκετοί μαθητές έχουν καταφέρει να πάρουν το pre-settled status την περιόδο των Χριστούγεννων 2020. Ωστόσο, δεν είναι σίγουροι αν μπορούν να αιτηθούν για το Φοιτητικό Δάνειο για το 2021.

Πιο κάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το Φοιτητικό Δάνειο και το pre-settled status. Οι πιο κάτω πληροφορίες ισχύουν για τους μαθητές που θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2021:
  • Όσοι μαθητές έχουν το pre-settled status δικαιούνται να αιτηθούν για το φοιτητικό δάνειο.
  • Βασικό κριτήριο είναι να ζουν στην Αγγλία ή στην ΕΕ τα τελευταία 3 χρόνια.
  • Οι μαθητές μπορούν να αιτηθούν για το δάνειο, ωστόσο το Student Loans Company θα αποφασίσει αν θα εγκριθεί ο μαθητής για να λάβει το δάνειο.
  • Οι μαθητές που θα εγκριθούν για το φοιτητικό δάνειο θα δικαιούνται να λάβουν δάνειο μέχρι 9250 στερλίνες. Αυτό το ποσό ισχυεί για κάθε έτος της φοιτησής τους. Δηλαδή αν το Πανεπιστήμιο έχει δίδακτρα περισσότερα από 9250 στερλίνες, ο μαθητής θα πρέπει να καλύψει το υπόλοιπο ποσό.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες στο UK Council for International Student Affairs.

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σας σχετικά με το φοιτητικό δάνειο βλέποντας τις πρόσφατες παρουσιάσεις καθώς και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που έχει κάνει το Student Loans Company.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!