Προορισμοί Φοιτητών

Δημοσια πανεπιστημια κυπρου

Τα παιδιά που επιθυμούν να σπουδάσουν και να εξασφαλίσουν θέση είτε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είτε στο ΤΕΠΑΚ, μας συμβουλεύονται για το πώς να κάνουν από νωρίς τις σωστές επιλογές μαθημάτων στο Λύκειο, έτσι ώστε να μπορέσουν να παρακαθίσουν για τα αντίστοιχα μαθήματα που απαιτούνται στις Παγκύπριες εξετάσεις κα να επιτύχουν εξασφάλιση θέσης στους κλάδους που τους ενδιαφέρουν. Επίσης, βοηθούμε με τη συμπλήρωση αιτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο.
στα εν λόγω εκπαιδευτικά ιδρύματα, στο  κλάδο της επιλογής τους.

Ιδιωτικα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Πολλές φορές κάποια παιδιά μπορεί να μην είναι έτοιμα ή απλά να μην επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Σε αρκετές περιπτώσεις, θα εισηγηθούμε ποιες επιλογές είναι καλύτερες για το παιδί όσον αφορά τις σπουδές του στην Κύπρο και ποια σπουδή του ταιριάζει καλύτερα και γιατί, καθώς επίσης και σε ποιο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο και γιατί. Θα εξηγήσουμε με λεπτομέρεια τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για ολοκλήρωση των σπουδών του, τι πρέπει να αποφύγει και τί πρέπει να προσέξει από την αρχή μέχρι το τέλος των σπουδών του, έτσι ώστε να αποφύγει – περιττά έξοδα, – χάσιμο χρόνου, – απογοήτευση, – αποτυχία. Επίσης, γίνεται πλήρες και λεπτομερές επεξήγηση για το πώς λειτουργούν οι βαθμολογίες, οι επιλογές μαθημάτων, αλλά και το ΤΙ ακριβώς προσφέρει όπως και τι εμπεριέχει η κάθε σπουδή!

Ηνωμένο Βασίλειο

(ΣΚΩΤΙΑ, ΟΥΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ)

Αναλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα διαδικαστικά από την αρχή μέχρι το τέλος, σχετικά με την ενημέρωση, επιλογή, αιτήσεις, συνεχή επικοινωνία, εξασφάλιση θέσεων, αποδοχή θέσης, τελική εγγραφή στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σας.

Υπάρχει μια σωρεία διαδικασιών και προετοιμασίας (συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών), που πρέπει ν’ ακολουθηθεί σωστά, εμπρόθεσμα και ανάλογα με τη χώρα και τα πανεπιστήμια που θα αιτηθούμε.

Για να έρθετε σε εμάς, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κύριος λόγος που θα μας εμπιστευτείτε, είναι η πολυχρονη εμπειρία που έχουμε καθότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τις αιτήσεις για να ξέρουμε το αποτέλεσμα και αν θα σας δεχθούν τα Πανεπιστήμια.  Αυτά τα δεδομένα είναι η δουλειά μας εδώ και πολλά χρόνια και τα γνωρίζουμε εκ των προτέρων!

Γαλλία

Οι μαθητές, πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποια ξένη γλώσσα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο (Ιδιωτικό ή Δημόσιο),η οποία διδάσκεται σαν ενισχυμένο μάθημα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας. Η εξοικείωση με την ξένη γλώσσα, γι’ αυτούς που διαλέγουν τα Γαλλικά, είναι σημαντική για να μπορέσουν να προχωρήσουν προς απόκτηση πιστοποίησης συγκεκριμένου επιπέδου στη Γλώσσα, που ζητείται από τα Πανεπιστήμια στη Γαλλία για την εισδοχή του φοιτητή. Υπάρχουν αρκετά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία εισδοχής σας στη Γαλλία και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εμάς, για πλήρη ενημέρωσή σας.

Ολλανδία

Υπάρχουν πολλά Πανεπιστήμια τα οποία είναι πολύ γνωστά για την άριστη ποιότητα εκπαίδευσής τους στην όμορφη Ολλανδία. Ο δικός μας ρόλος είναι να σας καθοδηγήσουμε σε ποια Πανεπιστήμια θα ήταν καλύτερα να αποταθείτε και να σας εξηγήσουμε τους λόγους. Σημαντικό είναι ν’ αναφερθεί ότι ολοένα και πληθαίνουν τα Αγγλόφωνα προγράμματα σε πολλά Πανεπιστήμια της Ολλανδίας και γι’ αυτό πρέπει, ο κάθε φοιτητής, να είναι σωστά ενημερωμένος για να κάνει τις σωστές επιλογές, αφού οι διαδικασίες είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σωστά από την αρχή μέχρι το τέλος.Τα κριτήρια Εισδοχής καμιά φορά από τις ιστοσελίδες των Ολλανδικών Πανεπιστημίων, μπορεί να δώσουν την εντύπωση ότι η πρόσβαση είναι εύκολη στο Πανεπιστήμιο, άρα και η συνέχεια αυτού θα είναι μια εύκολη πορεία! Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και γι αυτό πρέπει να απευθυνθείτε σε εμάς, που λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μας στον τομέα, θα σας προετοιμάσουμε και καθοδηγήσουμε κατάλληλα. Είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε εμάς, για πλήρη ενημέρωση και για ν’ αποφεύγετε εκπλήξεις που μπορεί να σας αγχώσουν μετέπειτα.

Ιταλία
(σε Ιδιωτικά ή Κρατικά Πανεπιστήμια)

Υπάρχει αρκετή διαφορά στο κόστος των διδάκτρων των Ιδιωτικών με τα Κρατικά Πανεπιστήμια στην Ιταλία. Αναλαμβάνουμε τη προετοιμασία και εγγραφή του φοιτητή σε προπαρασκευαστικό πρόγραμμα σπουδών (foundation) για την εκμάθηση της γλώσσας αλλά και προετοιμασίας του στις εξετάσεις εισδοχής (αν ισχύει). Αναλαμβάνουμε και την εγγραφή και αιτήσεις για τα Κρατικά ή Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Επίσης αναλαμβάνουμε τη διαδικασία διαμονής, δάνεια, υποτροφίες και να σας φέρουμε σε επαφή με άλλους Κύπριους που είναι ήδη εκεί.

Σλοβακια και πολωνια

Σπούδασε σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, στη Σλοβακία (για ιατρική και οδοντιατρική) και στην Πολωνία για την κτηνιατρική, όλα διδάσκονται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα. Σλοβακία – ΙΑΤΡΙΚΗ στα αγγλικά

 

– Ιατρική, Košice – Σλοβακία 6 έτη (Δίδακτρα: 8.500 ευρώ / έτος)

– Οδοντιατρική, Košice – Σλοβακία 6 έτη (Δίδακτρα: 9.000 ευρώ / έτος)

– Ιατρική, Μπρατισλάβα – Σλοβακία 6 έτη (Δίδακτρα: 9.500 ευρώ / έτος

πολωνια
(κτηνιατρικη στα αγγλικα)

-Κτηνιατρική, Πολωνία – Βαρσοβία 5,5 έτη (Δίδακτρα: 7,600 ευρώ / έτος)

Απαιτήσεις εισόδου για τη Σλοβακία και την Πολωνία:

  • Πιστοποιητικό αποχώρησης από το λυκείο (Απολυτήριο) – δεν απαιτείται συγκεκριμένος γενικός βαθμός
  • IELTS 6.0 ή IGCSE βαθμό C ελάχιστο.
  • Εισαγωγική εξέταση. Η είσοδος στα παραπάνω πανεπιστήμια επιτυγχάνεται αν ο υποψήφιος περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου (στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου ή σε άλλη χώρα που διοργανώνει την εξέταση το ίδιο το Πανεπιστήμιο) σε ΔΥΟ μαθήματα: Χημεία και Βιολογία. Η εξέταση διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα (ερωτήσεις επιλογής) και το επίπεδο της διδακτέας ύλης που εξετάζεται είναι παρόμοιο με τη χημεία και τη βιολογία που καλύπτονται στο Λύκειο. Αν ο φοιτητής έχει επίπεδα GCE στη χημεία και τη βιολογία, αρκεί για να προετοιμαστεί και να καθίσει αυτή την εξέταση.

Σημείωση: Τα μαθήματα εντατικής προετοιμασίας των εξετάσεων (στη Χημεία και τη Βιολογία) προσφέρονται, online, από τους ίδιους καθηγητές που αργότερα θα σας διδάξουν όταν φοιτήσετε στο Πανεπιστήμιο. Το κόστος της προετοιμασίας και για τα δύο μαθήματα είναι 750 ευρώ. Η διάρκεια διαδικτυακής προετοιμασίας είναι 140 ώρες διδασκαλίας. Αυτά μπορούν να καλυφθούν μέσα σε ένα μήνα ή περισσότερο, καθώς θα αποφασίσετε πόσες ώρες την εβδομάδα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα για να καλύψετε την ύλη.

θεσ να μαθεισ περισσοτερα;