Ηνωμένο Βασίλειο

Λίγα λόγια ..

Εδώ και δεκαετίες οι Κύπριοι, αλλά και άλλες εθνικότητες διαλέγουν το Ηνωμένο Βασίλειο για τις σπουδές τους, για την άριστη ποιότητα εκπαίδευσης και διεθνούς αναγνώρισης την οποία τυγχάνουν τα Πανεπιστήμιά τους.
Μια χώρα που προσφέρει αμέτρητες και καλοπληρωμένες ευκαιρίες εργασιακής απασχόλησης, αποτελεί πόλο έλξης για τους φοιτητές από παντού, αφού έχουν την ευκαιρία να διασφαλίσουν το μέλλον και την επαγγελματική τους καριέρα, εάν επιλέξουν να μείνουν και να δουλέψουν στη χώρα.

Γιατί να επιλέξω το Ηνωμένο Βασίλειο για τις σπουδές μου; 

Για τη διεθνή αναγνώριση του Ακαδημαϊκού τίτλου που θα αποκτήσεις, αλλά και την εμπειρία του να ζεις μόνος σου, μακριά από τους γονείς σου, για πρώτη φορά, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες ΕΣΥ ο ίδιος.  Στοιχεία σημαντικά και πάλι, για τη μελλοντική σας εργοδότηση.

Η ζωή

Όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, υπάρχουν οι προορισμοί που είναι πιο φτηνοί και πιο ακριβοί από άλλες. Εάν κάποιος για παράδειγμα ζει στο Leeds, Birmingham, Manchester,Cardiff,etc. σίγουρα δεν θα έχει το ίδιο κόστος ζωής, με το Λονδίνο ή το Bristol, Brighton που θεωρούνται πιο ακριβές περιοχές.
Έχει πολλές ευκαιρίες εργοδότησης με αξιόλογους μισθούς και άλλα ωφελήματα.
Πολλές φορές μάλιστα τα ίδια τα Πανεπιστήμια, προσφέρουν κλάδους σπουδών στους οποίους ενσωματώνουν και εργασιακή εμπειρία (ένα ολόκληρο χρόνο), με αποτέλεσμα, πολλά παιδιά, να λαμβάνουν προτάσεις εργοδότησης προτού καν αποφοιτήσουν!
Είναι ασφαλές προορισμός, αλλά σίγουρα πάντα πρέπει να έχουμε το νου μας και να μην προκαλούμε καταστάσεις. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να είσαι σε καφετέρια και να αφήσεις το πορτοφόλι ή κινητό σου στο τραπέζι για να πας τουαλέτα.

τα Πανεπιστήμια

Διεθνής αναγνώριση, κύρος, σοβαρότητα, έμφαση στην έρευνα και άριστη καθοδήγηση και σχέσεις μεταξύ φοιτητών – καθηγητές – προσωπικό. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι ότι τα παιδιά που μεταναστεύουν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός της χώρας τους, ωριμάζουν, αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες, αποκτούν γνώσεις – εμπειρίες αλλά και καινούριες ιδέες, γίνονται πιο οργανωμένοι και συνάμα, βελτιώνουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα, στοιχεία που είναι απαραίτητα για οποιοδήποτε μελλοντικό εργοδότη.

πως θα σας βοηθήσουμε

Οι Σύμβουλοι Σπουδών στο γραφείο Study Abroad, μπορούν να:

 • Αναλάβουν όλη τη διαδικασία εξεύρεσης και να εισηγηθούν τα κατάλληλα Πανεπιστήμιαγια τα παιδιά που δεν έχουν τις κατάλληλες βάσεις για να στηρίξουν την σπουδή τους μετέπειτα, στο Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό τους (Foundation). Αυτό γίνεται μετά από σχολαστική έρευνα, ανάλογα πάντα με την περιοχή που εσείς επιθυμείτε ή αυτό που εμείς θα σας προτείνουμε. Οι σχολές προετοιμασίας είναι υπεύθυνες, για την εκμάθηση ή βελτίωση της Αγγλικής γλώσσας και όχι μόνο, επειδή υπάρχουν διάφορα είδη Foundation τα οποία σε προετοιμάζουν κατάλληλα για να εισαχθείς μετά την διεκπεραίωση του, σε πολλά Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράδειγμα: ένα παιδί που έχει 14/20 Απολυτήριο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο. Επίσης, αν ένα παιδί θέλει να γίνει Φαρμακοποιός και δεν σκέφτηκε να επιλέξει τη Χημεία στο Λύκειο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σπουδάσει, επειδή δεν γνώριζε στην ηλικία των 14-15 χρονών ότι θα του άρεσε η Φαρμακευτική!
 • Διαμονή στις πιο πάνω αναγνωρισμένες σχολές. Μετά, ακολουθεί η εξεύρεση κατάλληλου Πανεπιστημίου
 • Εντοπίσουν/ Εισηγηθούν σε ποια αναγνωρισμένα πανεπιστήμια προσφέρεται η σπουδή σας
 • Εισηγούμαστε και εξηγούμε πιο είναι το καταλληλότερο Π/μιο για εσάς (λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες, μέγεθος πανεπιστημίου, πρόσβαση, κόστος ζωής, κλπ.)
 • Να σας ενημερώσουν για τα κριτήρια εισδοχής του κάθε Πανεπιστημίου
 • Αναλάβουν την διαδικασία αιτήσεων, εγγραφή, αποδοχή, εξασφάλιση θέσης σε ένα ή περισσότερα Πανεπιστήμια
 • Να υποβληθούν οι αιτήσεις και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, εγκαίρως!
 • Να σας ενημερώσουν εκ των προτέρων, για οποιεσδήποτε εξετάσεις, portfolio, που θα ζητηθούν από τα Πανεπιστήμια
 • Να σας ενημερώσουν πλήρως για το κόστος των διδάκτρων, της διαμονής, της διατροφής
 • Να αιτηθούμε για το Φοιτητικό Δάνειο που καλύπτει πλήρως όλο το ποσό των διδάκτρων όλα τα χρόνια της φοίτησής σας για το Πτυχίο και Μεταπτυχιακό (και Foundation)
 • Να σας φέρουν σε επαφή με άλλους Κύπριους φοιτητές που ήδη φοιτούν ή θα φοιτήσουν, στο ίδιο Πανεπιστήμιο με εσάς
 • Εισηγούμαστε τα καλύτερα για εσάς σε ακαδημαϊκό επίπεδο Πανεπιστήμια
Διεκπεραίωση αιτήσεων
 • ΕΜΕΙΣ διεκπεραιώνουμε ολόκληρη τη διαδικασία των αιτήσεων
 • Βοηθούμε στην ετοιμασία ενός σωστά δομημένου Personal Statement
 • Βοηθούμε στην ετοιμασία ενός σωστά δομημένου Βιογραφικού (CV)
 • Εκτελούμε όλη την αλληλογραφία, παρακολουθούμε την εξέλιξη και ΕΜΕΙΣ έχουμε επικοινωνία με όλα τα Π/μια που κάναμε τις αιτήσεις σας, με τη συγκατάθεσή σας
 • Βοηθούμε να επιλέξετε το καταλληλότερο Π/μιο για εσάς σαν πρώτη επιλογή
 • Εξηγούμε πως και πότε πρέπει να γίνει η προεγγραφή στο Πανεπιστήμιο
Οικονομικά θέματα
 • Ενημέρωση, συμπλήρωση – αποστολή – έγκριση φοιτητικού δανείου για κάλυψη ολόκληρου του ποσού των διδάκτρων σας, για όλα τα χρόνια της φοίτησής σας
 • Ενημέρωση για το πώς να αποφεύγεται περιττά έξοδα
Διαμονή
 • Ενημέρωση επιλογών και τι πρέπει να κάνετε για εξασφάλιση διαμονής κοντά στο Πανεπιστήμιο
 • Χρειάζεται πολύ καλός προγραμματισμός εκ των προτέρων, επειδή υπάρχουν αρκετές επιλογές διαφορετικές μεταξύ τους και με διαφορετικό κόστος για να εξασφαλίσετε δωμάτιο με δικό σας μπάνιο, τουαλέτα και νιπτήρα (σε κάποιες περιπτώσεις και δική σας κουζίνα)
Περαιτέρω βοήθεια
 • Ενημέρωση για το πώς να οργανωθείτε πριν από το ταξίδι σας
 • Σας φέρνουμε σε επαφή με άλλους φοιτητές που θα πάνε ή ήδη φοιτούν στο ίδιο πανεπιστήμιο με εσάς
 • Συνοδεία μαθητών στο Πανεπιστήμιο ή στη σχολή προετοιμασίας όταν αυτό ζητηθεί και οργανωθεί ομάδα από φοιτητές (groups).
<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d22508159.895754047!2d-14.018630601635293!3d47.10699943509061!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x25a3b1142c791a9%3A0xc4f8a0433288257a!2sUnited+Kingdom!5e0!3m2!1sen!2s!4v1543222277849" width="1920" height="600" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>

θεσ να μαθεισ περισσοτερα;